Wanneer coaching en counseling?

Dat kan zijn:

Dit zijn een paar mogelijkheden. Er zijn er veel meer, iedere cliënt komt met een eigen legitieme reden om hulp te ontvangen bij wat zij wil bereiken.

Werkwijze:

Coach en counseling vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor de mens en het groter geheel. Voor wie? Voor wie in het dagelijks leven meer levensvreugde wil ervaren.

In een kennismakings- gesprek vertel je wat je hulpvraag is. Afhankelijk van je hulpvraag en het persoonlijk contact, besluiten we al dan niet samen te werken. Heb ik het idee dat een andere therapeut je beter van dienst kan zijn dan zal ik je doorverwijzen.

Gelukkig kunnen we in het leven de keuze maken tussen onderdeel van de oplossing te zijn of onderdeel van het probleem te zijn. Deze keuzevrijheid biedt legio mogelijkheden, die we niet altijd meteen zelf zien. Het goede nieuws is ook dat je niet alles in je eentje hoeft te doen. Wel zelfmaar niet alleen. Waar precies wil je hulp bij? Deze vraag duidelijk krijgen is al het halve werk.

Zijn je denken, handelen en voelen op één lijn?

Als dat zo is dan heet dat congruent. Wanneer hierin iets niet “klopt” dan heet dat incongruent. Ik coach en counsel je naar congruentie voor die situatie waarvoor je met een hulpvraag komt. Waar wil je precies naar toe? Samen met jou de antwoorden op deze vragen vinden is mijn vak. Wat wil je nu eigenlijk werkelijk en wat heb je dan? Is dat wat je echt wilt? Dit soort vragen zullen je helpen precies te weten waar je een volmondig “ja” op zegt. Je helpen vinden wat je bezielt, inspireert, je energie geeft. Wat jouw leven completer maakt.

 

Coach en counseling vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor de mens en het groter geheel. Voor wie? Voor wie in het dagelijks leven meer levensvreugde wil ervaren.

 

Het verschil tussen coaching en counseling is het niveau waarop iemand geholpen wordt.

Coaching heeft te maken met het gedrag, hoe beïnvloedt jouw gedrag de omgeving, hoe beïnvloedt de omgeving jouw gedrag en wat kun jij om je gedrag overeen te laten komen met wat je werkelijk wenst. Counseling heeft te maken met je identiteit, je ware ik. Coaching en counseling vloeien in elkaar over.

Jij bent een uniek mens. Juist doordat jij uniek bent, is er geen handleiding die geheel op je van toepassing is. Samen gaan we uitvinden wat je nodig hebt om te komen waar je wilt zijn, wie je bent en hoe dat te leven. Gericht op jouw toekomst. Je verleden kunnen we niet veranderen, wel jouw kijk daarop. Samen gaan we jouw eigen stappenplan maken waardoor jij je “uniek” zijn vorm kunt geven in jouw eigen leven.

Je wezenlijke verlangens onderzoeken, door welke drijfveren wordt je gevoed? Welke drijfveren heb je nu, wil je dat zo laten of bewust aandacht geven aan diepere drijfveren? Zijn die passend bij wat je echt wenst? Is je handelen overeenkomstig met je echte drijfveren? Bereik je met je handelen ook je doelen of werk je aan doelen die schijnbaar op je pad liggen? Beetje bij beetje, gaan we jouw communicatie met jezelf in beeld krijgen en je denken, voelen en handelen weer op één lijn brengen. Congruent worden.

 

Alle antwoorden zijn goed zolang ze jouw persoonlijke antwoorden zijn.