Wat er op je bord komt heb je niet altijd voor het zeggen, hoe je ermee omgaat wel!

Accepteren wat er op je bord ligt. Optimaal vanuit je eigen “ik”, waarmee je het krachtigst in je leven staat.

Liefdevolle begeleiding voor de cliënt zelf en de dierbaren.

Diagnose borstkanker.

Je weet nooit hoe je zult reageren wanneer je de diagnose kanker te horen krijgt. We hebben dat nooit geleerd. Dat was ook niet nodig. En dan opeens dat ene zinnetje: “Mevrouw u heeft borstkanker”. De hele wereld veranderd op slag. En wat nu? Alles schijnt ineens om het lijf te draaien. Het feit dat als mensen aan je vragen “hoe gaat het?”, ze meestal bedoelen: hoe gaat het met je fysieke gezondheid? Daarmee wordt er een stuk van jezelf ontkent. Een gevoel van eenzaamheid kan je dan bekruipen, tenslotte ben je meer dan je lijf alleen. Kanker heb je niet alleen, - klopt, er zijn nog duizenden anderen die het ook hebben - en nee, het klopt niet. Je hebt het wel alleen. Je voelt je eigen pijn en verdriet, boosheid, ongeloof, angst of wat dan ook. En ook al voelen al die mensen dat net als jij, jij voelt het op dat moment in je eentje voor jou.

In de periode na de diagnose moet je veel keuzes maken. Niet altijd eenvoudig in een periode waarin er zoveel in je innerlijk gebeurt. Hoe wil ik hier mee omgaan? Wat wil ik aan het eind van het traject kunnen zeggen? Wie vertel ik wat en wanneer? Vertel ik het zelf of laat ik dat anderen doen? Wel of geen reconstructie, pruik.

Ik help je te “ordenen” zodat je jouw eigen keuzes maakt. Door mijn manier van vragen komen mensen dichter bij zichzelf en vinden daar, de voor hen op “maat” gemaakte oplossing. Voor het medische stuk zijn er andere mensen om je te helpen. Voor het “meer” dan je lijf alleen ben je van harte welkom bij Sauterelles.

De partner.

Als je partner de diagnose kanker te horen heeft gekregen, heb je te maken met de gevolgen van die diagnose. Buiten de vragen die rijzen bij je partner, heb je ook zo je eigen onzekerheden. Hoe wil ik hier mee omgaan? Kan ik haar wel ondersteunen en hoe? Kan ik haar lichaam nog wel zo verwelkomen als vóór de kanker?

Juist in een tijd van veranderingen, en dat brengt borstkanker, is een heldere communicatie en compassie een verlichting, het is tenslotte al zwaar genoeg. Hoe meer je jezelf bent hoe eenvoudiger het wordt. Eenvoudiger wil niet zeggen pijnloos, maar de pijn wordt anders, niet langer statisch maar in staat op te lossen. Niet langer onveranderbaar maar handelbaar. Door meer van jezelf te leren kennen wordt het duidelijk wat van jou is en wat van je partner. En hoe ook jij het meest kunt betekenen door in je eigen vermogen te staan. Door mijn manier van werken vind je het verschil dat het verschil maakt.

Wie ben ik?

Mijn naam is Josje Jansen, geboren in 1954. Een coach counselor die zelf borstkanker kreeg. Voor mij was er toen één ding heel duidelijk: “Dit is tè erg om voor niets te laten zijn”.

Van harte kan ik nu zeggen: “Ik heb er uit gehaald wat er voor mij uit te halen was en ik voel me een rijker mens. Voor mij is het niet voor niets geweest.”

Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen in veranderingssituaties. Zowel op gedragsniveau als op een dieper niveau, het “zijn” niveau. Steeds stimuleer ik weer gebruik te maken van de eigen vermogens die elk mens al in zichzelf heeft en nog niet bewust is, of nog niet bewust inzet.

 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.